Blog › Szakácskötény tervezés: a praktikumon innen és túl
Alapvetően egy ilyen kötény azt a célt szolgálja, hogy a viselője munkaruhája ne legyen piszkos. A feszített tempójú munkavégzés miatt egy étteremben dolgozó szakácsnak nincs arra sem ideje, sem módja, hogy vigyázzon a ruhájára, ezért az rengeteg zsírnak, olajnak, és egyéb anyagoknak lenne kitéve – kötény nélkül, persze.
Ennek a viselése azonban megkönnyíti a helyzetüket, hiszen nem a teljes ruházatukat kell folyamatosan cserélgetni és tisztítani, hanem csak ezt a hátul megköthető kis segítőtársat.
A zsebes fazonúak még arra is lehetőséget adnak, hogy a chef magánál tartson pár olyan apróságot, amire sokszor van szüksége, hogy ezeket csak elő kelljen kapnia.
Ezeken túl azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy szakácskötény akár reklámértékkel is bírhat, a vállalat arculatához pedig sokat hozzá tehet. Nem csak a háttérben zajló munkák során használható, hanem akkor is, amikor a vendégek között kell dolgozni. Egy igényes, elegáns, logóval ellátott darab önmagában is jó benyomást tesz, ha pedig a pincérek, a szakácsok, és minden egyéb alkalmazott viseletét is összehangoljuk, az magas színvonalat és profizmust sugároz majd.
Nincs olyan 5 csillagos étterem, ahol az alkalmazottak szedett-vedett módon néznek ki! Egységben az erő – mondják – ez pedig a mai világban fokozottan igaz.